• Najčešće postavljena pitanja  Kursevi Španskog u Malagi
  • PONUDE  Kursevi španskog u Španiji ponuda
  • FOTOGRAFIJE  Galerija slika Škole španskog jezika u Malagi Pikaso
  • KNJIGA UTISAKA  Komentari studenata o kursevima španskog u Malagi Španija

Kontaktirajte nas

Tel.:    + 34 952 21 39 32
            + 34 952 22 79 48
Fax:    + 34 952 21 07 99
Radno vreme: od pon do pet
10:00 do 17:30
Sekretarice govore: engleski, nemački, francuski i španski
info@instituto-picasso.com
Skype: instituto.picasso

Mapa za posetioce

Become our agent abroad
Some of our accommodations have got Internet Wi-Fi
PDF Print E-mail
Šetnja kroz Malagu

altNajlepši način upoznavanja Malage je šetnja njenim ulicama uz doživljaj njene svetlosti, toplote i mirisa. Možemo početi istorijskim trgom Plaza de la Merced, najpopularnijim u Malagi.

Golubovi koji su inspirisali prva dela našeg univerzalnog umetnika Pabla Pikasa, koje je gledao sa balkona njegove rodne kuće (koja je danas pretvorena u muzej) i dalje obleću ovim trgom koji je i danju i noću kosmopolitski nastrojen.

Spuštajući se ulicom Granada, nalazimo se u ulici San Agustin gde je smešten  novi Pikasov muzej, jedan od tri muzeja koji su posvećeni delu Pabla Pikasa.alt
Nalazi se u renoviranoj palati Buenavista, ima stalnu postavu od 204 dela ovog umetnika iz Malage i zauzima površinu od 8.300 m². Nazvan je „porodični muzej“ obzirom da je veći deo dela koja su izložena donacija rođaka koji su ispoštovali slikarovu želju da njegova dela budu izložena u njegovom rodnom gradu.
 
Nekoliko metara od muzeja nalazi se Katedrala koja je sagrađena na jednoj staroj džamiji. Poznata je kao La Manquita, jer joj nedostaje jedan toranj. Proglašena je kao nacionalni spomenik, poseduje vredan hor iz XVII veka, čije je stolice napravio Pedro de Mena, jedan od najvažnijih skulptora tog vremena.alt   Posle obilaženja Katedrale upućujemo se ka prelepom Centralnom parku u Malagi u kome ima više egzotičnih vrsta biljaka. Na sredini parka nalazi se lepa barokna zgrada iz 1919. koja je sedište uprave grada: Skupština. Iza nje, nekoliko lepih bašta nas vode do Alkasabe, arapske tvrđave koja je sagrađena između VIII i XI veka, najznačajnije muslimanske ostavštvine u Malagi. Okružena je zidom koji je štitio od neprijatelja koji su dolazili sa mora. U njenom podnožju nalazi se Rimski teatar, otkriven 50ih godina i predstavlja najočuvaniji trag Rimskog Carstva na ovim prostorima. 
altIf we go up on a narrow solitary way under trees, we reach the top of the hill Gibralfaro, where you find a 14th Century Arab Castle. The ‘Parador de Turismo’, a statal first class hotel with an exquisite decoration is at the bottom of the Gibralfaro Castle and you can enjoy the most breathtaking panoramic view over the harbour of Malaga, the Central Park, the Town Hall, and the bullring dated from 19th Centrury at the bottom of the hill.

altPenjući se uz Alkasabu, mali i usamljeni putić nas vodi do vrha brda Hibralfaro gde se nalazi jedan arapski dvorac iz XIV veka. Ispod njega je prelep pogled u kome možemo uživati u lepotama luke, parka, Skupštine i koride koja se nalazi u podnožju brda i datira iz XIX veka. Vrlo blizu možemo posetiti Palatu Pravde (nekadašnji hotel Miramar koji je bio centar dešavanja u Malagi krajem XIX i početkom XX veka). Skoro sve što opisujemo može se videti i iz popularnog prevoznog sredstva, kočija. Malaga takođe raspolaže turističkim autobusom, koji obilazi sve njene popularne delove i može se koristiti ceo dan, više puta, po istoj ceni.