• Najčešće postavljena pitanja  Kursevi Španskog u Malagi
  • PONUDE  Kursevi španskog u Španiji ponuda
  • FOTOGRAFIJE  Galerija slika Škole španskog jezika u Malagi Pikaso
  • KNJIGA UTISAKA  Komentari studenata o kursevima španskog u Malagi Španija

Kontaktirajte nas

Tel.:    + 34 952 21 39 32
            + 34 952 22 79 48
Fax:    + 34 952 21 07 99
Radno vreme: od pon do pet
10:00 do 17:30
Sekretarice govore: engleski, nemački, francuski i španski
info@instituto-picasso.com
Skype: instituto.picasso

Mapa za posetioce

Become our agent abroad
Some of our accommodations have got Internet Wi-Fi
PDF Print E-mail
Malaga, glavni grad Koste del Sol

altMalaga, glavni grad Koste del Sol je drugi po veličini grad u Andaluziji i jedan od najvažnijih gradova u Španiji, sa 1.741.000 stanovnika u celoj provinciji, od kojih oko 800.000 živi u glavnom gradu. Ukupna površina provincije iznosi nekih 7.275 km², od kojih je površina glavnog grada skoro 400 km². 

 Ambijentalni i geografski faktori su u velikoj meri uticali na razvoj grada: nalazi se u dolini dve reke (Guadalhorce y Guadalmedina), njegova orografija, klima i pogotovo izlaz na more. Mediteransko more s jedne strane i planine altkoje ga okružuju stvaraju neku vrstu vazdušne banje koja ga štiti od hladnoće i koju karakterišu blage temperature, zahvaljujući moru koje ima ulogu termičkog regulatora. Najtopliji meseci su jul i avgust, a najhladniji obično decembar i februar, sa temperaturama između 32º i 15ºC sa ukupno oko 2.830 sunčanih sati godišnje. Oko 45 dana godišnje pada kiša,   uglavnom u jesen i zimu.
   

Zahvaljujući turizmu Koste del Sol i velikom broju novih preduzeća, alttreba istaći skoro izgrađen Andalužanski Tehnološki park gde sus smeštene najveće   internacionalne kompanije, u prelepom pejzažu se na jednom mestu mogu videti priroda i tehnologija. Malaga važi za najdinamičniju provinciju Andaluzije zahvaljujući značajnom ekonomskom rastu poslednjih decenija. Malaga poseduje prelepe pejzaže, toplu klimu zahvaljujući kojoj se može uživati na suncu i na njenim (130 km dugačkim) brojnim plažama.